fbpx
Skip to main content

Solceller till villa

Redo att dra ner elkostnaderna? Solceller till din villa, radhus eller fritidshus är en smart och lönsam investering som kommer att gynna både din plånbok och planetens framtid.

Varför solceller?

Om du är trött på dyra elräkningar är solceller den smartaste lösningen för dig som vill ta kontroll över dina elkostnader. Vi listar några anledningar till varför du bör välja solceller till din villa!

Öka värdet på din fastighet

Öka värdet på din fastighet

Att installera solceller på taket kan öka värdet på din villa. När du har egenproducerad el får du billigare driftskostnader och vanligtvis en mer eftertraktad bostad vid eventuell försäljning. Dessutom kan du ofta, beroende på var du bor, få in en extra intäkt genom genererad överskottsel som du inte behöver som du istället kan sälja.
Utnyttja avdrag för grön teknik

Utnyttja avdrag för grön teknik

Som privatperson kan du få ett bidrag till installation av solceller (avdrag för grön teknik) på upp till 50% av kostnaden för material och arbete. Ägaren eller ägarna till en bostad kan få skatteavdrag för grön teknik på max 50 000 kr per år och per person.
Välj en mer hållbar lösning

Välj en mer hållbar lösning

Solceller har en väldigt lång beräknad livslängd på mellan 25-30 år, och behöver i regel väldigt lite underhåll, vilket innebär att de kan vara en pålitlig energikälla under många år. Solceller är en miljövänligare källa till energi som bidrar till en minskad användning av fossila bränslen och en mer hållbar framtid för alla.

Finansierings-erbjudande

Vi är glada att kunna erbjuda Solarkrafts kunder ett exklusivt finansieringserbjudande tack vare ett specialarrangemang som vi har gjort med Nordea. Våra kunder kan nu njuta av oslagbara priser på våra högkvalitativa solcellspaket.

Detta ingår alltid i våra solcellspaket

 • Premium solpaneler av förstklassigt material
 • Skräddarsydda energisystem efter dina behov
 • Erfarna och skickliga montörer
 • Snabb leverans & installation
 • Exklusivt finansieringserbjudande

  Vanliga frågor om solceller till villa

  Hur ser processen ut för att investera i solceller?

  1. Vi gör en fjärrundersökning som är unik för din fastighet och ditt tak. Vi strävar efter att maila denna inom 2 timmar efter att vi tagit emot din förfrågan. Sedan kan du acceptera vårt förslag eller maila tillbaka om du vill att vi ska göra några ändringar.

  2. Vi utför ett hembesök och söker efter eventuella fel och detaljer inför installationen. Sedan ansöker vi om tillstånd från ditt lokala elbolag, en process som normalt tar mellan 2 till 8 veckor.

  3. Sen är det dags för installation! Själva utförandet av installationen, beroende på storlek, brukar ta mellan 1 till 3 vardagar. Efter installationen får du njuta av solens kraft och vänta in dina minskade energikostnader!

  Hur fungerar en solpanel?

  En solpanel är en samling av många individuella solceller som omvandlar solens strålar till elektrisk energi. När solljus skiner på panelen/ solcellerna så absorberas energin från solljuset och förflyttar dess elektroner vilket omvandlar det till DC spänning. DC spänningen konverteras då till AC spänning genom en växelriktare och skickas till byggnadens el-central där den kan användas till allt i huset som har behov av elektricitet. Den el som inte används går via elmätaren automatiskt ut på elnätet. Genom att skaffa ett elavtal för mikroproduktion så får man betalt för sin överskottsel. 

  Hur lönsamt är solceller?

  Beroende på dina förutsättningar förväntas en investering i solceller avkasta 5–15 % per år.

  Vad använder ni för material för era solsystem?

  Paneler: Våra solcellspaneler är av modell DAH 455 med helt svart och ramlös panel, som ger mindre damm och smuts på ytan och ökar elproduktionen. Kvalitetsgaranti: 12 års material- & teknikgaranti, 25 års garanti på linjär uteffekt.

  Växelriktare: Inverter från Growatt som tillåter dig se din energiproduktion och egenförbrukning dygnet runt. Kvalitetsgaranti: 10 år.

  Fästen: Helt svarta fästen från Rauli som tillverkas i Skandinavien av mycket starkt nordiskt stål som är säkert mot vind- och snöbelastning. Ett monteringssystem för mycket elegant montering, utan behov av att borra i takkonstruktion. Kvalitetsgaranti: 30 år – den högsta på marknaden!

  Kan jag få bidrag för installationen av solpaneler?

  Ja. Från och med 2023 så ökar reduktionen upp till 20% vilket täcker en del av kostnaden för material och arbetskraft.

  Mer information om detta går att hitta på: https://www.skatteverket.se/

  Hur fungerar det att sälja sin överskottsel?

  Du behöver teckna ett avtal för att köpa och sälja el. Utan avtal får du ingen ersättning för den el du matar in på elnätet.

  När installationen är klar och elnätbolaget bytt mätaren kan anläggningen driftsättas. För att kunna sälja din överskottsel behöver du  kontakta din elleverantör för att teckna ett produktionsavtal för solenergi. Man måste ha samma elleverantör för det man köper och säljer.

  Du kan hitta mer information om att sälja din överskottsel här:

  https://www.energimarknadsbyran.se/solceller/kopa-solceller-och-salja-solel/salja-el/ 

  Vad är en växelriktare och behöver den underhållas?

  Växelriktaren omvandlar likström till växelström, och först då blir energin från solcellsanläggningen användbar, och kan nyttjas lokalt eller skickas ut på elnätet. Utöver omvandling och vidaresändning av överskottsproduktion används växelriktaren för att kontrollera anläggningen, optimera produktionen samt är delaktig i nätstyrningen.

  Det rekommenderas att man ser över växelriktaren en gång per år. (likströmskontakterna och kylningen). För att upptäcka eventuella fel så tidigt som möjligt bör årlig produktion jämföras med tidigare års produktion.

  Varför kan jag inte ha fler solpaneler på mitt tak?

  Varje solpanelsinstallation som utförs av oss är professionellt utmätt och skräddarsytt för ditt tak av vårt team. 

  Slutresultatet av installationen är framtaget för att maximera effektiviteten av solpanelerna och varje installation har i åtanke säkerhet, retur på investering och eventuella skuggningar av omliggande objekt samt objekt på ert tak såsom stegar och skorstenar.

  Kan jag ha solpaneler om jag har tillfällig skuggning på mitt tak från tex. träd eller skorstenar?

  Ja. Du kan enkelt ha ett effektivt solpanelsystem installerat med hjälp av en effektoptimerare. 

  En effektoptimerare är en DC-till-DC konverterad teknologi utvecklad för att maximera energiproduktion.  

  Den funkar genom att endast stänga av de solpaneler som är skuggade och fortsätta utvinna energi från aktiva paneler. En solcellsanläggning utan effektoptimerare skulle stänga av alla solpaneler om bara en panel blev skuggad. (YT video S500 SolarEdge Micro Optimizers – VIDEO

  Vilket solcellspaket är mest lämpligt för mig?

  För oss på Solarkraft att valet av rätt plan för ditt solsystem avgörande. Vi jobbar därför hårt för att ta fram en individuell plan för samtliga enskilda projekt för att se till att vi hjälper dig få ut det mesta av din investering i solenergi. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig komma fram till vilket av våra paket är mest lämpligt för dig och din villa!

  Vad våra kunder säger om oss

  • Lars Malmek
   “Jag kan verkligen rekommendera Solarkraft för Solpanelinstallationer All personal; säljare, projektledare, installatörer och elektriker var trevliga, lyhörda och proffsiga. Bra och tydlig kommunikation, ordning och reda. Allt genomfördes som avtalat. Absolut en av de bästa kundupplevelser jag har haft.”
  • Ulf Brandin
   “Monteringen av sol panelerna på taket klar dag 1. El installation av paneler och växelriktare färdigställd dag 2. Mycket nöjd med utfört arbete och personalen Eftermiddagen avslutades med genomgång av ”ShinePhone appen” som visar hur mycket ström panelerna levererar. Tack Solarkraft.”
  • Anita Zimdal

   Serös och engagerad säljare. Snabb telefonrespons på frågor. Fantastiska konstruktörer och montörer. Skicklig elektriker. Mycket sympatisk VD. Allt gick snabbt. Besiktigades dessutom snabbt av Bjärekraft och produktionen kom igång direkt. Stort tack till alla involverade.

  • Jonas Thyberg

   Seriöst intryck, snabb och trevlig återkoppling utav alla handläggare. Trevliga montörer/elektriker som gjorde en bra installation. Gick igenom anläggningen med mig efter dom var färdiga och frågade om jag var nöjd.

  • Per Ryd

   Väldit nöjd med all kontakt med Solarkrafts personal, från offert till färdigställande.

   Trevligt bemötande och mycket förtroendeingivande kompetens var och en inom sin proffesion.
   5 stjäror är enda tänkbart betyg

  • Yvonne

   Snabb leverans, uppsättning och installation. Materialet stämde med broschyren. Trevlig och kunnig personal, från säljare till montörer.

  • Fejze Birinxhiku

   Håller vad de lovar och är supersmidiga. Allting har gått fort och som det ska. Dessutom väldigt trevliga och är alltid tillgängliga när man behöver hjälp. Rekommenderar starkt!

  • Anders

   Från första kontakten med företaget, tills att anläggningen var monterad och klar, levererade Solarkraft över min förväntan. Både avseende kvalite och bemötande. Verkligen en positiv kundresa värd att nämna!