fbpx
Skip to main content

Leasing av solceller

För dig som vill investera i förnybar energi men inte vill eller har möjligheten att köpa solceller erbjuder vi chansen att leasa våra solcellspaket!

Varför leasa solceller istället för att köpa?

Det finns flera fördelar med att leasa solceller istället för att köpa de. Våra leasingavtal med vår samarbetspartner Cloover gör det otroligt smidigt för dig att hyra solceller till en fast månadskostnad!

En smartare investering

En smartare investering

Lås inte dina pengar på taket! Istället för att göra en stor investering direkt betalar du en fast månadskostnad. Leasing är inget lån och påverkar inte ditt kreditbetyg.

Inga uppstartskostnader

Inga uppstartskostnader

Du behöver inte göra en stor initial investering, men du får fortfarande hela energibesparingen! Börja spara från dag 1 och skydda dig samtidigt mot framtida prisuppgångar.

Ingen inlåsning

Ingen inlåsning

Varför inte prova innan du tar beslut om finansiering? Genom vår leasing har du möjlighet till ett flexibelt avtal där du kan köpa ut, refinansiera eller överlåta kontraktet när som helst – utan några extra kostnader.

Uppgradering & service

Uppgradering & service

Vi är en kontaktpunkt för alla dina behov när det gäller ditt solcellspaket – uppgradera din installation eller beställ service när det passar dig.

Montering av solpaneler
Solpaneler på tak
Solarkraft installerar solpaneler
Solarkraft installation
Solarkraft tak med solceller
Solarkraft tak med solpaneler
Solpaneler
Montering av solpaneler
Solpaneler på tak
Solarkraft installerar solpaneler
Solarkraft installation
Solarkraft tak med solceller
Solpaneler

Prisexempel

Antal
Paneler
Solar
kW
Du betalar
vid köp
Leasing-
kostnad
år 1-4 /Mån
Leasing-
kostnad
år 5-20 /Mån
10 4.55 80,600 kr 797 kr 1174 kr

Välj det alternativ som passar dig

Prisexempel för 10 solpaneler (4.55 KW)

KONTANT

80 600 kr

Engångskostnad

 • Fullständig äganderätt
 • Långa produktgarantier
LEASING

797 kr

i månaden

 • Inga initiala kostnader
 • Årlig service och underhåll
 • 20 års garanti på utrustning
 • Tilläggstjänster och kundsupport
 • Ingen inlåsning – köp ut panelerna när som

Vanliga frågor om leasing av solceller

Hur fungerar det med att leasa solceller?

  När du leasar solceller slipper du köpa en anläggning själv. Istället betalar du en viss summa i månaden till den leverantör som du hyr anläggningen av. Eftersom att det inte är du som äger anläggningen så behöver du inte heller stå för underhåll eller service under avtalsperioden, det löser vi som leverantörer åt dig!

  Den el som dina solceller produceras är självklart sedan din, och du kan även sälja eventuellt överskott när du producerar mer el än vad du använder.

  Varför ska jag leasa istället för att köpa?

  Ett köp är en investering och leasing är en tjänst. Om du leasar solcellerna möter du en lägre risk, eftersom att du inte äger systemet utan hyr det från oss. I detta ingår även en längre garanti, vilket innebär att vi löpande utför eventuella reparationer åt dig, istället för att du längre fram ska behöva åtgärda problemen själv.

  Varför har ni en samarbetspartner?

  Vår samarbetspartner Cloover är mellanhanden mellan oss, som leverantör av dina solceller, och dig, som kund.

  Ett problem med solceller är att de ofta innebär höga direkta kostnader och kräver vid ett lån t.ex. en kontaktinsats, som inte alla har råd med. Eftersom att leasing undviker de höga kostnaderna som kan komma med att köpa solceller direkt kan vi alltså, med hjälp av vårt samarbete med Cloover, ge fler individer möjligheten att skaffa solceller!

  Hur gör jag för att leasa solceller från er?

  Om du är intresserad av att leasa våra solcellspaket börjar du med att fylla i formuläret längst ned på denna sida. Vi kommer sedan att kontakta dig med en offert som är anpassad för dig utifrån dina uppgifter. Vid ett samarbete sätter vi dig sedan i kontakt med vår samarbetspartner Cloover, som kommer överens om ett avtal med dig. Efter att vi bokat ett datum för installation är det bara att luta dig tillbaka och slappna av tills vi dyker upp för installation av din nya solcellsanläggning!

  Vad våra kunder säger om oss

  • Lars Malmek
   “Jag kan verkligen rekommendera Solarkraft för Solpanelinstallationer All personal; säljare, projektledare, installatörer och elektriker var trevliga, lyhörda och proffsiga. Bra och tydlig kommunikation, ordning och reda. Allt genomfördes som avtalat. Absolut en av de bästa kundupplevelser jag har haft.”
  • Ulf Brandin
   “Monteringen av sol panelerna på taket klar dag 1. El installation av paneler och växelriktare färdigställd dag 2. Mycket nöjd med utfört arbete och personalen Eftermiddagen avslutades med genomgång av ”ShinePhone appen” som visar hur mycket ström panelerna levererar. Tack Solarkraft.”
  • Reed
   “We signed the contract on 24/2 and on 28/3 our facility was commissioned. A, fortunately, sunny day and the 30-panel system delivered 83kWh between 08:45 and evening. The whole process was a completely safe and positive experience from the meeting with a nice and knowledgeable salesperson to the end with the connection and the signal that went to our network owner. We didn’t have to think for ourselves or worry and when we still felt the need to ask something, we were quickly contacted. Also positive that nothing had to be paid in advance.”
  • Anita Zimdal

   Serös och engagerad säljare. Snabb telefonrespons på frågor. Fantastiska konstruktörer och montörer. Skicklig elektriker. Mycket sympatisk VD. Allt gick snabbt. Besiktigades dessutom snabbt av Bjärekraft och produktionen kom igång direkt. Stort tack till alla involverade.

  • Jonas Thyberg

   Seriöst intryck, snabb och trevlig återkoppling utav alla handläggare. Trevliga montörer/elektriker som gjorde en bra installation. Gick igenom anläggningen med mig efter dom var färdiga och frågade om jag var nöjd.

  • Eva Dellros

   All kontakt med Solarkraft från beställning till montering har fungerat perfekt utan krångel. Montaget blev väldigt proffsigt och snabbt utfört, symmetrisk inmätt och allt enligt offerten. 455 full blackpaneler är snygga utan synliga silvertrådar. Trevliga och duktiga hantverkare på alla sätt. Allt blev utfört tidigare än bestämt så ingen lång väntetid som vi hade eventuellt räknat med. Till veckan ska elen kopplas på så hoppas allt funkar lika bra med detta. Supernöjda med detta företag och dess säljare Patrik Wilhelmsson.

  • Per Ryd

   Väldit nöjd med all kontakt med Solarkrafts personal, från offert till färdigställande.

   Trevligt bemötande och mycket förtroendeingivande kompetens var och en inom sin proffesion.
   5 stjäror är enda tänkbart betyg

  • Yvonne

   Snabb leverans, uppsättning och installation. Materialet stämde med broschyren. Trevlig och kunnig personal, från säljare till montörer.

  • Fejze Birinxhiku

   Håller vad de lovar och är supersmidiga. Allting har gått fort och som det ska. Dessutom väldigt trevliga och är alltid tillgängliga när man behöver hjälp. Rekommenderar starkt!

  • Susanne Hansson

   Vi hade en uppsjö av solcellsföretag att välja emellan då vi bor nära Göteborg. Men valet blev lätt efter att ha fått kontakt med Patrik W. Det finns säljare och så finns det säljare…Patrik är kompetent och serviceinriktad utan att vara påstridig och hans snabba återkoppling och information om såväl företaget som deras produkter gjorde vårt val lättare.

   Efter att ha läst och sett filmer om Solarkrafts solceller, uppfattar vi det som att de ligger i framkant när det gäller design och kvalitet, vilket känns tryggt vid en mångårig investering som solceller innebär.

  • Anders

   Från första kontakten med företaget, tills att anläggningen var monterad och klar, levererade Solarkraft över min förväntan. Både avseende kvalite och bemötande. Verkligen en positiv kundresa värd att nämna!